Twitter Hack Special: $ 120 000 000 stjålne, FBI Undersøk, ringer for å forby BTC – Hodlers Digest, 13–19 juli

Toppkjendiser, politikere og bedrifter blir fanget opp i et “sosialteknisk angrep” på Twitter – med teorier som surret rundt om at det kunne ha vært en “innsatsjobb.”

Kommer hver søndag, vil Hodlers Digest hjelpe deg med å spore hver eneste viktige nyhetshistorie som skjedde denne uken. De beste (og verste) sitatene, adopsjon og regulering høydepunkter, ledende mynter, spådommer og mye mer – en uke på Cointelegraph i ett ledd.

Topphistorier denne uken

Elon Musk, Kanye West og Bill Gates ’Twitter-kontoer som er hacket av Bitcoin Era tyven

Denne uken fikk Twitter og Bitcoin en PR-katastrofe. I et koordinert, ambisiøst angrep ble rundt 130 høyprofilerte kontoer kapret. Toppkjendiser, gründere, politikere , bedrifter og kryptobørs ble berørt. Mange postet lignende tweets som lovet følgere at Bitcoin-betalinger som ble sendt til en spesifikk adresse, ville blitt doblet. Bedrageriske meldinger ble raskt slettet – men på noen profiler, som Elon Musks, dukket de raskt opp igjen. Twitter hadde lite annet valg enn å suspendere alle bekreftede kontoer da det slet med å komme på toppen av bruddet. Det er anslått at angriperne mottok 375 betalinger til en verdi av $ 120.000 som et resultat av angrepet, med en japansk lommebok som sendte $ 40.000 i BTC.Blockchain etterretningsselskaper har sagt at noe av kryptoen er blitt flyttet og sendt gjennom miksetjenester, og FBI har startet en etterforskning.

Twitter hack: “Social engineering attack” på medarbeideradministrasjonspaneler

Angrepet er blitt beskrevet som en trussel mot nasjonal sikkerhet. Vi vet fremdeles ikke om de kriminelle klarte å få tilgang til fornuftig informasjon som finnes i direktemeldinger. Det ser ut til at svindlerne var i stand til å lykkes med deres dristige hack fordi ansatte har høy tilgang til informasjon og kontroll på plattformen. Twitter har svor å legge til flere sikkerhetstiltak i en kunngjøring som lukter etter å lukke stalldøren etter at hesten har boltret seg. Tron-gründer Justin Sun tilbyr en belønning på 1 million dollar til de som sporer angriperne.

Tidlig detektivarbeidantyder at hackerne ikke er sofistikerte Bitcoin-brukere når de forlot stier som fører til og fra større børser som antagelig har nøklene til identiteten deres. Forskning fra Whitestream indikerer at de ser ut til å konsolidere midlene til en adresse som tidligere hadde sendt penger til BitPay og Coinbase.

Twitter-hack: Krypto-verdenen svarer

Et mysterium bak hackingen er hvordan angriperne fikk tilgang til så mange høyprofilerte kontoer. Noen teorier antyder at det var en “innsatsjobb” og arbeidet til en misfornøyd tidligere eller nåværende Twitter-ansatt. Andre hevdet det var tydelig at hackerne hadde en “super lav IQ” ettersom alle med tilgang til så mange innflytelsesrike kontoer lett kunne ha valgt å manipulere markedene gjennom FUD snarere enn å gi giveaway-svindel. En journalist, Josh Barro, twitret: “Du vet, vi ville ikke trenge å bekymre oss for denne typen ting hvis cryptocurrency var ulovlig. Jeg tuller ikke. Krypto har ingen samfunnsnyttige bruksområder og ganske mange samfunnsskadelige bruksområder. Hvorfor er det lov? ”Dette argumentet ble raskt skutt ned i flammer – med andre som påpekte hvordan Twitters sentraliserte kontroller førte til dette rotet i utgangspunktet. Som Anthony Pompliano twitret: “Twitter ble hacket. Bitcoin har aldri blitt hacket. “